Senaste nytt från expeditionen

Posted On Nov 24, 2022 |

En uppdatering till alla Grekonauter av vad vi på expeditionen har åstadkommit hittillsExpeditionen - senaste nytt

Det är oerhört glädjande och uppmuntrande att så många redan visat intresse för Expedition Grekland. Vår live feed tickar oavbrutet på. Varje dag blir vi fler och fler Grekonauter som vill företa denna resa tillsammans. Tack till er alla, det uppskattas verkligen! 

Plattformen är under konstant uppbyggnad. Nytt material och nya avsnitt läggs hela tiden till. Kontroller, tester, justeringar och nödvändiga förändringar görs fortlöpande. Glöm inte att kika in då och då för att ta del av nyupplagt material.

Men som alla nystartade projekt har expeditionen förstås mötts av oförutsedda motgångar och förseningar. Det har handlat mycket om tekniskt och administrativt krångel. Motgång är dock ett annat ord för lärdom. Vi lär oss ständigt under resans gång med mål att skapa ett expeditionsfartyg som tål en odyssés hårda vindar.

Här kommer en sammanfattning av var vi befinner oss just nu och vart vi är på väg:Sjösättning av vårt flaggskepp - hemsidan.

Sjösättningen av vår hemsida var en viktig milstolpe i expeditionens historia. Den upplevdes därför som något högtidligt. Du kan läsa mer om den lilla ritualen här >>.


Bloggen "Hellas Allehanda"

I samband med sjösättningen invigdes också vår blogg. Den ämnar att behandla lite av varje som tilldrar sig under expeditionens färder. Ett axplock av allt mellan grekisk himmel och jord som kan vara av grekonautiskt intresse. Om du inte redan besökt bloggen kan du hitta den här >>


Demo av "Den Första Färden"

En omfattande multimedial demo av expeditionens jungfrufärd är på gång. Det är just nu full rulle i dockan där workshopens sista avsnitt färdigställs. Besökare kommer snart kunna kliva ombord för att uppleva, upptäcka och lära känna expeditionen inifrån, samt få en försmak av de första hamnarna där vi lägger till. Språk, musik, husmanskost, örter, skuggteater, Aten underjord och många överraskningar finns på menyn.


Forum Plenum

Bakom plattformens skal håller vi på att baka in ett forum. Ambitionen är att skapa en rolig och spännande mötesplats, en agora, för alla medlemmar där diskussioner, utbyte av idéer och erfarenheter flödar. De kan handla om allt inom grekisk kultur, språk eller natur. De första testerna har visat på goda resultat och förutsättningar. Mer information om forumet kommer snart.


Guide

Många besökare har efterfrågat en komplett guide om expeditionen. Vad är Expedition Grekland? Hur använder man plattformen? Hur kan man få ut det mesta möjliga av den? Hur ser det ut bakom kulisserna? Vi har försökt samla ihop dessa frågor och besvarar dem i en liten e-bok. Guiden kommer också att kunna laddas ned som pdf.


Vi hoppas att denna uppdatering av hur projektet fortlöper har varit till nytta för er som följer expeditionen.

Vi vill ännu en gång tacka för det tidiga intresset och engagemanget! Sprid gärna länken (med mycket kärlek) till vänner och bekanta:

https://expeditiongrekland.se/

Generösa erbjudanden att vänta för alla som skriver in sig på väntelistan innan årsskiftet.

Vi hör av oss snart igen med ännu fler uppdateringar, nyheter och utdrag ur loggboken.


/Besättningen @expeditiongrekland