Undervägs - februari 2023

Posted On Feb 03, 2023 |

Det är verkligen glädjande att fler och fler visar intresse och väljer att kliva ombord på expeditionen!

Vi vill välkomna alla nya besökare som anslutit sig till oss och ser fram emot att ha alla med på våra kommande upptäcktsfärder.

Ju fler Grekonauter vi blir desto mer har vi att dela med oss till varandra, vilket också är en av grundtankarna för expeditionen.

Du hittar mycket mer att uppleva, upptäcka och lära om Grekland om du ansluter dig till vår första färd. Anslut till expeditionen och ladda ner gratis reseguide här>>

Live-webbinarium planeras

Feedback från våra besökare är också av högsta vikt. Därför planeras nu ett live-webbinarium där vi tillsammans kan diskutera allt som rör expeditionen.

planerat live-webbinarium


Kallelse till webbinariet
kommer att skickas ut de nästkommande veckorna. Men du kan redan nu visa om det kan vara av intresse, om du mejlar oss på denna adress: [email protected]

Nya samarbeten

Januari 2023 har gått i samarbetets tecken. Vi har varit i nära kontakt med flera andra svensk-grekiska aktörer, både lokalt och på webben.
En av de viktigaste är Greek Swedish Network. Våra ledningsgrupper har träffats och slagit fast att en närmare samverkan är ett måste. Läs mer på vår blogg Hellas Allehanda.

Senaste aktiviteter

Karin berättar om sin resa i det grekiska språket
Nu uppe på YouTube: Karin Bergqvist berättar om sin resa i det grekiska språket och om sin tid som student i Aten. Du når videon genom denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=f1OZiJB5qFE.

Domna Samiou, okänd i Sverige - en legend i Grekland

Mycket läsvärd bloggpost, av expeditionens Ulf Björkman om sångerskan och forskaren inom grekisk folkmusik, Domna Samiou: https://expeditiongrekland.se/blog/domna-samiou

Ny Greklandsresa
I januari 2023 inleddes också en längre Greklandsresa för insamling av nytt spännande material. Några huvudpunkter:

  • Atens hemligheter: urbana myter, symboler och legender
  • Traditioner kring Karnevals-firandet, Απόκριες.
  • "Rena Måndagen", Καθαρή Δευτέρα, seder och bruk då Påsk-fastan inleds
  • Introduktion till Greklands hundratals varma källor, som finns över hela landet

Till sist

Vi är väldigt tacksamma om du mejlar oss på denna adress: [email protected] för att visa om det finns intresse för det planerade live-webbinariet. Några extra egna rader som feedback till oss skulle vara guld.
Glöm förstås inte att sprida våra länkar till vänner och bekanta där du tycker att det skulle vara av intresse.

Hemsidan: https://expeditiongrekland.se/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087600646446

Kallelse till webbinariet kommer skickas ut snart.

Du hittar mycket mer att uppleva, upptäcka och lära om Grekland om du ansluter dig till vår första färd. Anslut till expeditionen och ladda ner gratis reseguide här>>Categories: Loggbok, samarbeten, Undervägs